Silloin kun sulkee tunteensa sisimpänsä syvimpään loukkoon ikäänkuin haluaakin kokea vain, sitä pahaa oloa. Eihän musta kuitenkaan kukaan välitä. Ihan sama minne menen ja mitä teen. Yksin olen turtumukseni kanssa. Silloin hakee sitä kivikkoista saarta ja venettä jolla pääsis pois kaikesta hyvästä ( mitä muilla on, mutta ei mulla).

 

Ranta.jpg

 

Nyt Liisukka jos soutaisit sinne kivikkoiselle saarelle niin huomaisit, että siellä kasvaa paikka paikoin pehmeää sammalta ja pienet hennot orvokit yrittävät taistella elämästään. Siellä on myös muutama pensas jossa linnut pesivät. Suru on kastellut maan ja kyyneleesi ruokkinut sitä. Menetetty lapsuutesi on siellä kallionkoloissa ja  odottaa vain pääsyä päivänvaloon. Sieltä kun nousevat niin saari alkaa vihannoida, eikä olekaan enää se entinen kivikko. Saari muuttuu Rakkauden jakamisen paikaksi. Ei ole siis enää Katkeruuden Yksinäisyyden karikko. Siellä Lettipää saa kokea rakkauden riemun ja sen ilon, että sitä riittää annettavaksi läheisillekin. Se on vain ehkä muruina sieltä haettava pois. 

Jos sinä todella katoat joskus niin aivan varmasti alan huudella ja sytytän myös laiturille lyhdyn, että tiedät tien kotiin, Liisukan tuvalle. Minä odotan laiturilla. Niin ihanaa on tämä minkä Jumala on meille antanut. Olemme saaneet jakaa ilot, tuskat, sairaudet ja huolet, mutta myös sen valtavan rakkauden joka meitä on kohdannut Jeesuksen ristin juurella. On syytä iloita, tanssia ja laulaa ylistystä. Tätä eivät kaikki kohtaa, omaa tyhmyyttään tietenkin.

Jaa, satanut - mitä se on? Eeei, ole vettä tippunut yhtään. Ihan kuivaa on. Päätin, etten sitä sure. Tulee, sitten kun tulee. Antaa hevosen surra, sillä on isompi pää, sanoi joku. Mökistä kerron enskerralla, mutta kellariin on alkanut kertyä satoa. On purkitettuna anteeksiantamusta, rakkautta, kärsivällisyyttä, lohdutusta, iloa, ja lisää pitää poimia jahka valmistuvat. Tuo kärsivällisyys ei ole parhaita puoliani. Jospa nyt menis paremmin kun sitä on varastossa pahan päivien varalle. Kiukulle pitäs löytyä ihan lukollinen arkku, että sais sen pistää sinne ja avaimen heittää lampeen.

Just, muutaman mansikan voisin syödä, mutta sitten on painuttava lakanoitten väliin, juostava tukka hulmuten.
                                              
Hyviä työpäiviä toivottaen  Tuulitukka.