Enpä usko, että itse nämä kivikkomme ja karikkomme ainakaan kokonaan luomme. On niin paljon valintoja, lapsuus- ja perhetaustoja, jotka kaikki vaikuttavat siihen mitä meille elämässä tapahtuu. Ja onneksi meillä on se ihana varmuus, että menipä syteen tai saveen niin Herralta saamme pyytää apua ja kuten itse olet huomannut niin Hän ohjaa sinut sinne sammaleiselle kivelle istumaan. Avaa eteesi upean maiseman ja monine polkuineen. Sinä vaellat suolla, aina välillä. Minä vaelsin erämaassa ja niistä 5 tosikuivaa vuotta. Onneksi erämaa on takana. Nyt sitten kompastelen kiviin ja piikkipensaisiin aina välillä, mutta onneksi on se sammaleinen kivi minne tulla sinun viereesi istumaan...

Sait todella kokea Jumalan ihmeellisen huolenpidon, mutta--- huomasitko mitä muuta tapahtui? Tämä ihminen sai koko pääsiäispyhien ajan rukousapua, tietämättään. Se on saattanut olla, myös Jumalan järjestämä juttu, että tällä lailla muistit tätä heikkoa, vaikealla tiellä olevaa avuntarvitsijaa. Minä olen saanut kerran käskyn rukoilla jonkun Koistisen puolesta. Etunimeä en enää muista. Vein sen oikein rukouspiiriin ja kun ei kukaan tuntenut sen nimistä henkilöä niin rukoilimme kaikkien Koististen puolesta. Ajattelimme, että ehkä kaikki Suomen Koistiset saavat jotain tällä tavalla.
 
Aivan... se, että olemme suostuneet, osaksi pakosta ja osaksi halustamme, Herramme työpöydälle puhdistettavaksi, hiottavaksi ja sitten ajallaan myös poltettavaksi, tullaksemme ehjäksi hyväksi astiaksi ammentaa mitä Hän haluaa meidän ammentavan, - tuo kaikki mitä sanoit on ollut pakko kokea. Mitä enemmän särmiä, sitä enemmän hiontaa. Herra on hellä ja tarkka töissään. Kiitos ja ylistys siitä. Lisäksi Hän haluaa aina meidän parasta, vaikka joskus sitä on vaikea tajuta.
 
Mistähän se johtuu, että kun ahdistaa jostain syystä tai töissä on hankalaa tai koemme epämieluisan keskustelun parimme kanssa niin, kas kummaa... me syyllistämme itsemme? Emme ole tehneet sitä tai tätä riittävästi tai jotain on tehty liikaa. Haloo...! Ei me olla ihan joka asiaan syyllisiä, ei ainakaan kokonaan. Yritetään muistaa tämä vaikka siellä kivellä alkaakin olla jo aika mukavaa istuskella.
 
Kesää odotellessa siunauksia sinulle ja huolet huomiselle, että Jumala ne joutaa hoitaa.
 
Pirre