Tytt%C3%B6_kaivolla_2.jpg

 

Miten ihanaa! Kaivo, siinä se on. Ja kun luin tekstiäsi, sain vastauksen moneen kysymykseeni, mm. ajattelin kysyä sulta, mistä Rauhan virta saa alkunsa---.  

Huomasitko, että joki haarautuu, ja alareunassa karttaa virtailee kaksi jokea vierekkäin. Ajattelen, että maailman alue on aivan alimpana. Kahden jokihaaran välillä on - jotakin. Ahdas portti on - jossain---. Eli sun mökki on ylemmän joen rannalla, eikö vaan? Alempi - tai siis oikeanpuoleinen - joki menee ehkä vielä alemmas tai alkaa kiemurrella muualle kokonaan---. 

Olet samaa mieltä, että laaksoon pahan voimat eivät pääse, - se vahvisti mua taas. Me vaan rajoilla joudutaan välillä taisteluun. Oli, kuin olisit tuonut mulle evästä sotaretkelleni---. Nyt on hiljaista. Lieneekö myrskyn edellä. Olemme lähes ainoita uskovia sukujemme keskellä. Serkkuni kanssa olen voinut puhua uskonasioista, koska hänellä on lapsuuden usko tallella.

Tämä on niin mahtavaa jakamista, aarteiden näyttämistä toisillemme, etten oikein todeksi uskoisi, ellei se sitä olisi!! 

Nyt en ehdi enempää. Haluan oikein paneutua sun kirjeeseen, kun tulen töistä---. 

 

Polku vuorelle löytyy                                                                                               

Kipuaminen on kovaa puuhaa, mutta nyt ehkä hieman helpottuu. Alla tuntemattoman norjalaisen mietelmä.

JUMALA ON KUTSUNUT SINUT

Aina välillä meillä jokaisella on mieli maassa, tuntuu, ettei meistä ole mitään hyötyä, ei meistä kukaan välitä. Ohessa  joitakin rohkaisun sanoja norjalaiselta veljeltämme. On todellakin olemassa monia syitä, miksi Jumala ei ole kutsunut sinua. Mutta älä sure. Olet hyvässä seurassa. Mooses änkytti, Timoteuksella oli vatsahaava, Hoosean vaimo oli prostituoitu. Salomon oli liian rikas, Jeesus taas liian köyhä, Aabraham oli liian vanha ja Daavid liian nuori. Pietari pelkäsi kuolemaa, Paavali oli murhaaja, samoin kuin Mooses - ja Daavid. Jaakob oli valehtelija, Gideon ja Tuomas olivat molemmat epäilijöitä. Eliaalla oli burnout, Johannes Kastaja oli hölösuu, Nooa joi itsensä humalaan. Mooseksella oli lyhyt pinna, samoin Pietarilla ja monilla muilla raamatun henkilöillä. Meidän on muistettava, ettei Jumala järjestä mitään työpaikkahaastatteluja, koska Hän on pikemminkin meidän isämme kuin pomomme. Hän ei tarkastele taloudellisia voittojamme tai tappioitamme. Hän ei ole puolueellinen tai ennakkoluuloinen, Hän ei kanna kaunaa eikä tuomitse meitä. Jumala ei ole kuuro meidän pyynnöillemme eikä sokea tarpeillemme. Kuinka paljon me yritämmekin, Jumalan lahjat ovat ilmaisia. Saatana sanoo, ettemme ole minkään arvoisia. Jeesus vastaa hänelle: " Entä sitten. Minä olen". Saatana katsoo taakseen ja näkee meidän virheemme. Jumala katsoo taakseen ja näkee ristin. Hän ei laskeskele, mitä olemme tehneet tänä vuonna. Jos olemme saaneet syntimme anteeksi, niitä ei ole edes merkitty aikakirjoihin. On todellakin monia syitä, miksi Jumala ei olisi kutsunut sinua. Mutta jos rakastat Häntä sydämestäsi,  jos janoat Hänen Sanaansa enemmän kuin seuraavaa henkäystäsi, Jumala käyttää sinua siitä huolimatta, kuka olet, mitä olet tehnyt tai minkä näköinen olet.

Nyt minäkin sitten sinne vuorelle osaan. Katson vain ylöspäin ja siellä missä hehkuu auringon kulta ja vaaleanpunainen purppura hohde, on Uskon vuoren laki. Niin se on, eikä tarvis pelätä kompastuvansa, onhan tie jo tasoitettu. Onneksi kun ylöspäin mennään.  

Tässä näin lyhyesti.    Pirre